Архив Паутина Видео Фотогалерея Радио Наш форум Обратная связь
 
 
 
Опубликовано: 08.08.2017
 

«Я никогда не был членом каких-либо оппозиционных групп, тем более террористических».

Чистосердечное признание человека, который решил, прежде чем сдаться на милость властей, рассказать чистую правду, что он – не враг Таджикистана и что ему надо было только найти работу, хоть в любом уголке мира, лишь бы суметь прокормить Маму и единственную сестру.20170807_171704

Мне все советовали: «Иди к Каромату Шарипову».

Но мой хозяин, действующий генерал при УФМС по Московской области, говорил мне: «Лучше – не стоит».

Однако взамен так ничего предложить не смог и по сегодняшний день.

Наконец, я Муминов Исломуддин, 16.10.1990 года рождения, уроженец района Хуросон принял твердое решение.

И день 7 августа 2017 я теперь называю датой своего второго Дня рождения.

Именно в этот день произошла моя встреча с Кароматом Шариповым, лидером трудовых мигрантов Таджикистана, которого в народе называют «отцом нации», а работники силовых структур Таджикистана зовут «Павлом Корчагиным».

Моя Мама Анорхол, а ей исполнилось 58 лет, после смерти отца в 1990 году так и не вышла замуж. Оставаясь вдовой, одна вырастила двоих детей: меня и сестру.

Сестра, младше меня годами, замужем.

Таких малодетных семей в Таджикистане немного.

Да, моя Мать не смогла дать детям высшего образования.

В семье я был единственным мужчина. Поэтому на мне лежала ответственность и за Мать и за сестру.

Я не смог закончить даже средней школы.

В Таджикистане вообще тяжелое экономическое положение.

А тот, кто знает наш район Хуросон (Гозималик) могут подтвердить, что он не является промышленным и в районе отсутствует вода.

10 соток земли под строительства дома для ПМЖ – постоянного места жительства – стоят 30 тысяч сомони, или 180 тысяч российских рублей.

Маме пришлось продать часть нашего участка земли.

И вот уже больше 6 лет, как я нахожусь в Российской Федерации.

На данный момент работаю садовником и ухаживаю за двумя хозяйскими собаками.

Мой хозяин – хороший человек.

Четыре месяца назад я женился. Моя жена – мусульманка.

У нас, мусульман, особая любовь к Матери. Жена уехала в Таджикистан помогать моей Маме.

А я должен заработать деньги на строительство дома.

Если жена родит сына, то обязательно назову сына в честь папы.

Год назад из Таджикистана мне звонила Мама и просила меня, чтобы я прекратил все мои контакты с «Группой 24». Оказывается, к Маме приходил участковый полицейский и сказал ей, что «Ваш сын выступает на радио «Зелло».

«Зелло» – это оппозиционное радио. А у меня 4 класса начального образования. Никто мне не верит, как будто у меня несколько высших образований.

Да, я действительно говорил на радио и в интернете.

Это происходило, когда было тяжело в России с работой. Устал я тогда. И тут мне предложили принять участие в обсуждениях Я не отказался.

Но я никогда не говорил того, о чем меня просили лидеры «Группы 24» Сухроб Зафар и Хусейн Ашуров. Они хотели, чтобы я поджигал фото президента Таджикистана и размещал в интернете. Я никогда сам этого не делал. И другим предлагал этого не делать.

Это происходило в 2016 году. Я даже не знал о том, что «Группа 24» объявлена в Таджикистане террористической.

Несмотря на все это, я все равно считаю себя виновным.

Да, от меня отказались члены «Группы 24». Но это произошло по моему требованию.

Я им говорил, что вы мне обещали работу сначала в Турции, а потом в Германии.

Я так понял, что они, таким образом, собирают людей, чтобы они выходили на улицу со словами: «Долой Рахмона! Долой режим!».

Но, извините, таких как я, обманутых, – сотни. Многие из них ушли просто в Сирию. И даже не в Таджикистан.

Напрашивается вопрос: «На какие шиши там живут лидеры «Группы 24» и загоняют молодежь Таджикистана на неправильную дорогу?».

На моей встрече с Кароматом Шариповым присутствовал представитель Посольства Таджикистана в России.

Каромат Шарипов говорил представителю Посольства, что мы должны делать все, чтобы таджикская молодежь не оказалась в рабстве и не стала жертвой вербовщиков. И, в первую очередь, – жертвой наших нечистоплотных соотечественников.

Я сказал представителю Дипломатического корпуса Таджикистана в России, что будем делать все, чтобы молодежь поменьше верила всякого рода глупостям.

В ответ представитель Посольства мне сказал: « Если Вы, Исломуддин Муминов, решите посетить Родину, то можете это сделать, когда захотите».

Но, к сожалению, у меня нет загранпаспорта.

После записи моего видео обращения я просил Каромата Шарипова поговорить с моей Мамой Анорхол, так как обещал ей, что исполню её просьбу и передам большой привет Каромату Бакоевичу, если встречусь с ним.

Я позвонил Маме в Таджикистан.

И Мама Анорхол рассказала Каромату Шарипову о том, что я у неё единственный сын и кормилец. Что Мама хочет увидеть своего сына. Но как всё это сложится, она не знает. Мама больна. У неё поднимается давление. И врачи предупредили её, чтобы она поменьше переживала.

После разговора Мамы с Кароматом Шариповым, я взял телефон и продолжил разговор.

Мне стало понятно, что Мама плачет. Я также не смог сдержать слез и заплакал вместе с ней.

Всё это происходило в кабинете Каромата Шарипова.

Если я в чем-то виноват, то я готов нести наказание.

Единственное о чем я прошу, так это не сообщайте Маме, что я – «враг народа» или предатель своей страны, своего государства.

К Президенту Таджикистана, лидеру нации, я отношусь с большим уважением. И считаю, что есть большая его заслуга в том, что наши родители живут в мире, и мы в этом спокойны.

В конце я попросил Каромата Шарипова, чтобы он помог в розыске близкого родственника, который пропал без вести в России 11 лет назад.

Фото и заявление пропавшего дяди я предоставил администратору сайта «tajmigrant.com».

В ближайшие дни на сайте www.tajmigrant.com выйдет видео рассказ Исломуддина Муминова.

Пресс-центр ООД “ТТМ”

Похожие записи:

8 Комментариев to “«Я никогда не был членом каких-либо оппозиционных групп, тем более террористических».”

  1. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Мехрубон Сатторов Вайсиддин Эхсон Одинаевы брат ты что там он же посоветовал что против президента и его семьи ничего говорит нельзя ведь он всех простит )))))) у себя в кабинете такой цирк Позор Каромат Бакоевич. Вы бы прежде такой фигней заниматься спросили бы кого ни…Еще
    НравитсяЕще реакции · Ответить · 3 · 7 ч · Отредактирован
    Управление

    Каромат Шарипов ответил · 2 ответа · 2 мин.
    Manuchehri Kuhistoni
    И гумаш кунед дупагонара.
    НравитсяЕще реакции · Ответить · 2 · 5 ч

    Саидбой Саидов
    Его брат работает главным инженером водоканал в Душанбе и сестра зам мит Ховаром.
    Кто даст его больше денег он с ними пака он с ходжи Чаббором берет деньги с аробакашам это все знает просмотрите его сайт и всё ясно кто герои …
    НравитсяЕще реакции · Ответить · 1 · 4 ч

    Саидбой Саидов ответил · 2 ответа · 4 ч
    Каромат Шарипов
    Каромат Шарипов Саломт бошед хело хуб навиштаед Барои 0001 фоизи шахсони бадбин ба ки ман бояд хидмт намоям на он кадар хафа мешавам Локин аввалан ба оина назар намоед сипас ки будани Каромати Шариф в фаъолияти ман бахо дихед .Дар хукумат бояд кор кунанд шахсон ки дилсузи миллати худ мебошанд Онхое ки шумо номбар намудаед ки дар имруза кор мебаранд ин маъное гуфтахои шуморо надорад Саводу аклу пешравии онхо аз ману шумо боло мебошад . Занг занед ман тайерам гуш намоям суханони шуморо Шумо барои ман бародаред Ва хама дар хайет хатоги мекунан ва онро ислох намудан лозим Баровардни вазниниро аз мухочирати мехнати дар танхо хали худро ефтан зарур гар дуст дори ки мухочир тезтар рохи худро ебад Хамаи рохои сари миз нишастанро бояд ки набошад кабул намояд.
    НравитсяЕще реакции · Ответить · 1 ч

    Rahmatjoni Mahmad
    Яъне Раҳмонуф ғамхори мардуми Тоҷикистон аст?!
    Нравится · Ответить · 57 мин.
    Управление
    Умари Хатоб
    Умари Хатоб Гуё Каромат Шарипов ғамхори миллат аст ва Эмомали Раҳмонов бошад ҳам як инсони шарифу наҷиб аст. Инро бидонед ки ҳар нафаре аз ин ҳукумат дифо мекунад дар ҳар қатраи хуни ин миллат ҷавоб медиҳад. Зеро воситаҳои асоси чунин шахсиятҳои ҳадафашон номаъл…Еще
    Нравится · Ответить · 1 · 16 мин. · Отредактирован
    Управление
    Икромов Фарух
    Икромов Фарух Ё Аллох
    Ин
    Чи замонаст …
    Нравится · Ответить · 12 мин.
    Управление
    Каромат Шарипов
    Каромат Шарипов Rahmatjoni Mahmad Бародари азиз гамхори хамаи мо дини мо мусульмон будани мо мебошад Яъне пайгмбари мо Мухамад с.с. Агар хамаи мо бо ин ифтихор дошта бошем байни хам хукумату ва ахолии точикистон тахкир чо на хохад гирифт . Биеед хама гуфтаниам тарафдорни опозоция дар як руз билет мегирем ба Душанбе парвоз менамоем Бо як шиор мо точикем ва бехбудии давлати худро дар озодии сухан ва зиндагии осоиштгии милати худ мебинем. Бигзор мухочирони мо низ дар ватани худ чои кор ебанд дар назди фарзандонашон хайет баранд Ва тамоми хукукшиканихои имрузаро дар мурочиатномаи худ чо намоем ва тарафдорони худро аз тарафи рузнманигорон низ талаб намоем то ин ки иштирок намоянд Бовари дорам ки 10 нафар розигии худро намедихад Дигараш ин ки вакте дар Душанбе е Масква ва дигар давлатхои собик шурави мегуянд садхо хазор одамон барои дастгири рохбарон баромаданд ин хам суньъи мебошад онхоро мачбурн баровада мешавад Чаро имруза опозиция ки онхо мегуянд аз мухочири мехнати худ даст мекашанд Магар ман суханони ду рузаи фаъолияти худро нагуфта истодаам. Тамоми фаъолияти хам хукумати ва хам опозиционый барои сари миз омадан ва мизи худро бой надодан мебошад Он чизхое ки шумо ва хамфикрони шумо доранд ин амали мешавад танхо бояд мо ки будани рохбари хамаи чомеъахои бурун аз давлат ва хато дохилии давлатро дар сино як нафар дидан дар ин хлат Эмомали Рахмон худ бовари дорам ки дидан замон е шунидан мор кувваи асосии дигаргунихо дар системаи сиесии точикостон хохад шуморид Имруз мо хама дар парокандаги чо дрем ва инро хукумат хуб медонад. Чавонене ки аз 18 то 28 холо тасавуроти хубе надранд чи бояд кард поколеияи мустахкам намудани куввахои кудрати танхо дар сину солхои а0 35 боло бояд бошад Чахонбинии онхо хело калон мебошад. Худ хулоса бароред .

  2. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Умари Хатоб
    Каромат Шарипов имруза муборизон мисли солҳои пешин нестан ки ба ҳар афсонаҳо бовар кунанд ва шахсиятҳоро хуб мешиносанд.
    Дар паси ин чеҳраҳо пинҳон ҳама бозингараст. Бозингар будани шуморо имруз мардум дарк мекунад.

    Ахрор Хакбердиев
    Бародарон камтари дигар шумо хам ба фикрам ба дашном дихи мегузаред !
    Дируз як шахси турктаборо во хурдам дар хамсояги дехаи мо дар точикистон зиндагии мекунад ,
    У дар бораи Каромат Шарипов Каме накл кард ки читавр аз дректори строительный фирма пули мухочирони точикистон гирифта додааст !
    Ман якеро медонам агар Каромат Шарипов номзадиашро ба Президенти Точикистон гузорад ман худам халкро ба тарафдори у овоз доданба даъват мекунем !
    Чароки у Дасти мардуми камбизоатро мегарад ва аз хайоти инрузаи миллати мо аз наздик огох АСТ !

    Ахрор Хакбердиев
    Пароканда лашкар наояд ба кор !

    Вайсиддин Эхсон Одинаевы
    Каромат Шарипов
    А на вопрос про посла так и не ответили.

    Каромат Шарипов
    Ба фикрам хардуми мо низ хуни точики дорем посол низ аз точик будани худ чун Байен аз райони Айни даст накашидааст . Нишастани ман бо хама буд ин чунин бо шумо ва инчунин нишасти шумо бо ман буд Ман бадиеро бароятон намехохам имруз яке аз маколахои ман чоп мешавад ва гуфта истодаам ки аз камандешагихои чавонон хукумат истифода набарад ва онхор ба зиндонхо напартояд Да ман садо мебарорам шумо низ садо мебароред Чаро 1 фоизи точик аз 8 миллион садо намебарорад Тамоми фикрхои шумо ба ман наздик танхо инкилобе ки шумо мехохед ин хун резондан ва гуфтаниам ки ман хам намехохам хуни наздикони шумо аввлан резад Имруза хукумат рафтаним нест ва барои рафтан ин дарси дунье шудааст тамоми солимфикрон в кашокзиндаги менамудагиен точикистон аз хонаи худ берун мебарояд ва ин руз дар дахслахои наздик намешавад Чунки дар дигар собик давлатхои бо мо хзамсоя зиндагии онхо хело аз точикистон пат аст Масалан Арманистон 10 фоизи милати армиян дар русия миллионерхо мебошанд Локин давлати онхо аз хама пастарин дар иктисодиеташон ном гирифтааст собик дар байни давлатхои шурави Хело хуб ки мо бахс менамоем Локин озодона гуфтаниам на як хукумати ва на як гурухи опозиционый 5 фоизи кори манро нисбати точик накардааст Ва инро бо овози баланд мегуям Магар фикр намекунед чи гуна рафтор доранд рузноманигорони мо онхо низ махалпарастанд Чаро сомоное ки дар назди онхо аст аз фаъолияти чунбиши мухочирон чизеро чоп намекунанд Сабабаш рохбари ин чунбиш Каромат Шарипов зодаи Файзобод мебошад Хохед записи аувдио Хочи Умаралиро ба шумо расонам дар гуфтани сухбати телефони бо Иброхим Максуд мегуяд Кароматро тавонед истифода баред тачрибаи вайро омузед Локин донед ба вай такя накунед Ин хукумати аст. Мархамат бахо дихед инро бо кадом максад хост гуфтан Лидер эълон намудани худ Мархамат барои лидер будан вичдон хам лозим .Садхо томхои дар офис ин гирьяхои чавонон аст магар ман аз милат дур будаам. Метавонистам аз ин кори худ даст кашам руям нашуд ки ман ин мардуми худро дар ин вазнинихо аз худ ва тачрибаи кории худ дур намудам. Магар фикр мекунед Точикистон барои ман дар хукумат пешниход накардааст Локин ман гуфтам то даме мухочири мехнати дар русия хаст ман бо онхо мемонам.

  3. Файзиддин Хусенов Сказал(а):

    Салам алейкум бародаро чи хел номером Каромат Шарипова биевем срочно даркора проблема да галтидам

  4. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Мехрубон Сатторов Вайсиддин Эхсон Одинаевы брат ты что там он же посоветовал что против президента и его семьи ничего говорит нельзя ведь он всех простит )))))) у себя в кабинете такой цирк Позор Каромат Бакоевич. Вы бы прежде такой фигней заниматься спросили бы кого нибудь из представителей оппозиции а Именно из “Группа 24″ в России знает или нет. Вы знали обо мне и не секрет что я являюсь членом политической движении “Группа 24″ пригласили бы мы бы с ним лицом к лицу поговорили бы вот вы увидели бы зрелища. А так желаю успехов вам в начинаниях но не забудьте вы идете по стопам который ведёт к Политическому дисбалансу а в конце вы будете политическим трупом и потеряете те доверии наших граждан которые есть на сегодня.

  5. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Ответ :
    Каромат Шарипов Вы меня угражаете . Или Ваша личное мнение. Чтобы балансировать свое присутствие в различных группах . Что та я не видел даже простого Чеченеца послал ….. или эмоции проявил против Рамазана Кадирова. В ответ они меня говорили это наша внутренная разборка Рамзан наш президент время поставит на свои место А что касается дорогой Мехрупон где и когда всевышный збирет нас то политическим сценарии как Вы решили
    я не знаю То что одну хочу Вам сказать если что Вы решили надо паказать на деле А Вас я готовь пригласить когда Вам удобно Ваш соратник который дал интервью он в России и готовь также с Вами или членами политсоветам встретися даже его мама согласно прийти на эту встречу..

  6. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Шанти Ибронова Бехтарин сиёсатмадор аст ,Каромат Шарипов руи рост дарди дили мардумро ба чахониён мефахмонад.Хазорхо шахрвандонро кумаки хукуки мерасонад ва расонидааст.Руи рост ба мансабдорхое,ки хукукхои мардумро поймол мекунанд ба воситаи ахбори улум чандин маротиба бахсхо кардааст.Конундони асил аст.Бигзор минбаъд хам ба мардуми точик кумакашро дарег надорад.

  7. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Бахрулло Одинаев Бозингар гуфта киро дар назар доред

    Инрузхо,миёни хар гуна гуруххое ки хатто утоки кори надоранду аз Аврупову Олмон аз дурихои дур харф мезананд дигар миёни онхо шахсияти маьруф намондааст боз мехоханд К Шариповро истифода баранд

    Дар асл ” гурухи 24 “ва “Ватандор” мубориз нестанд танхо миллати Точикро мехоханд ба чуш биёранд ва хамеша солхои хонумон сузи 1992- ро мисол миёранд

    Шумо мубориз ба хисоб намеравед
    Мубориз гуфта киро дар назар доред
    Мубориз бошед дар дохили Точикистон бинависеду бигуед харфхои худро

    Куллан кормандони Диаспори Точик хукукшиносони Байналмилали хастанд магар метавон хукукшинос конунвайрон кунад
    Биёед ей Точикон басаст хар гуна суханхои сафсаттаи берун аз марзу бум

    Кормандони Диаспори Точик низ ба хама кор кодиранд хам дар Точикистон ва хам дар Русия хамагон хуб медонанд
    Агар аз гуруххои номбаршуда дар боло бошанд шахсоне ки ба намояндагони Диаспор сухане доранд ва ё мехоханд бахсхои дигар ба мисли зуриву худнамоишдиханд мо таёрем дар Русия ва Точикистону бо онхо ру ба ру харф бизанем

    Фаромуш накунед хадафи Диаспори Точик химоят аз шахрвандони Точикистон дар Русия аст , на зидияту хоини нишон додан ба ватану миллат.

  8. Обсуждение на фейсбук Сказал(а):

    Бахрулло Одинаев Хар касе фикри худро иброз дорад вале кулан узви намояндагону фаьолони Диаспори Точик сиёсатмадоранд дар чое ки лозим ояд харф мезананд на мисли баьзан гуруххое ки хатто аз ухдаи як масьала намебароянду бо сиёсатмадорони бузург худашонро баробар мекунанд
    Каромат Шарипов як шахсияти бо илму фарханг , ватандуст тамоми умрашро барои химояти хамватанонаш бахшидааст

    Баьдан хар касе мехохад барои бахсу хатогихои як шахси бузургро бикобад мархамат бинависед ва иброз доред

    Мо Точикем ва бо забони Точики бояд бигуем бахсхои худро на ба забони дигарон
    Хохишмандон агар норизогие доред аз Каромат Шарипов мархамат дар Русия ва Точикистон мо таёрем бо хар нафари хамватанонамон вохури намоем ва аз наздик хамсухбат шавем

Вы можете оставить сообщение



 

 
22 queries. 1.685 seconds.